BEBEĞİN ODASI

     Yakında bebek gelecek ve yatacak bir yere ihtiyacı olacak. Eğer evinizde bebek için ayrı bir oda ayırabilirseniz çok iyi olur, böyle bir oda yoksa odalardan birinde bebeğiniz için bir köşe düzenleyebilirsiniz. Öyle ki bebeğin ihtiyacı olan herşeyi bu köşeye yerleştirebilirsiniz. Böylece aradığınız herşeyi kolaylıkla bulabilir ve evin her tarafını dağıtmamış olursunuz.
        İşte gelecek olan minik bebeğin, hayatını sürdürebilmesi için gerekli olanlar.

YATAĞI 

       Pek çok seçenek var; İlk aylarda kullanmak için yapılmış sepetleri tavsiye etmiyorum, süs olmaktan öteye geçmeyen bu sepetler çok kısa bir süre kullanılabilir çünkü  3-4 ay sonra bebek içine sığamaz. Bunun yanında gerçek  bambu olanlar epey pahalı, taklitlerin imalatı ise oldukça sağlıksız.

        Beşikler genelde 60-120cm. veya 70-140 cm. ebatlarında satılıyor. Bunlar sabit ve sallanabilen ayaklara sahiptir ve kendi boyutlarında yapılmış hazır yatağıyla birlikte satılır. Beşikler normal yatağa göre daha küçük olduğundan ve sallanma özelliğinden dolayı ilk yıllar için uygundur.

       Bunlardan başka tek kişilik yatak boyutunda olanlarda oldukça fonksiyoneldir. Ayak ucunda bulunan komodin aynı zamanda bez değiştirme sehpası olarakta kullanılır. Bu tip yataklar uzun vadeli kullanıma uygundur.

        Satın alırken kolay temizlenme özelliğine ve dengesine dikkat edin.

YORGANI

Artık sire yorganları kullanan pek az kişi var, en iyisi yıkanabilen hazır elyaf yorganlardır. Bunları değişik kalitelerde bulabilirsiniz, en iyi kalite almaya dikkat edin ucuza alarak daha fazla zarara girebilirsiniz.

YASTIĞI

Yastığı ilk zamanlarda  sadece yanına veya başucuna koymak için kullanın. Bebeğin başının altına yastık koymamanız daha sağlıklıdır.( boğulma tehlikesi olabilir).

NEVRESİM TAKIMI

Nevresim takımı alırken kendi bebek yorganı ve yatağınıza uygun boyutlarda  ve pamuklu olmasına dikkat edin. İki takım almanız başlangıç için yeterlidir. İlk günlerde bebekler gaz çıkarırken  kusarlar ve terleme çok olur. Bu nedenle sadece başının altına koymak için küçük çarşaflara ihtiyacınız olacak, bunları kendinizde yapabilirsiniz.

        Eğer yatağınız parmaklıklı ise bebeğiniz dönmeye başladığında buralardan kolunu ve bacağını çıkarmaktan çok hoşlanacaktır ancak bu oyun kol ve bacağına zarar verebilir. Bunu önlemek için yastıklar kullanabileceğiniz gibi bazı takımların içinde bulunan  elyaflı ve bağcıklı parçaları da tercih edebilirsiniz.

BATTANİYESİ

İki tane pazen, birde kalın bebek battaniyesine ihtiyacınız olacak.

CİBİNLİĞİ

Eğer mevsim yaz ise tülden yapılmış  bir cibinlik kesinlikle gereklidir. Cibinlik bebeğin yatağını tamamen kapatabilmelidir, süs için olan küçük cibinlikleri tavsiye etmem.      

  MOBİLYALARI

Bir süre sonra emeklemeye ve yürümeye başlayan bebeğiniz için  alacağınız mobilyalar keskin, sivri uçlu ve hassas olmamalı. Odayı yerleştirirken prizleri eşyaların arkasına saklayın ki daha sonra tehlike oluşturmasın.

OYUNCAK

   İlk aylarda bebek için en uygun oyuncaklar ; yumuşak, renkli (özellikle kırmızı ve parlak renkli) ve sesli ( çıngırak gibi)  oyuncaklardır. Tüylü oyuncaklar tercih edilmez.

  BANYOSU
BESLENMESİ
BÖLGESEL TEMİZLİĞİ